Мінус один генерал на тиждень: "спецоперація" Путіна наближається до провалу, - The Daily Mail

Київська влада повідомляє, що в Україні знищено дев'ятого російського генерала. Це безпрецедентна статистика, яка вказує на те, що оголошена президентом Росії Володимиром Путіним спецоперація йде зовсім не за планом, передають Патріоти України.

Зазначається, що генерал-майор Андрій Симонов загинувунаслідок артилерійського обстрілу командного пункту армії РФ поблизу міста Ізюм на Харківщині. Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович, повідомляє The Daily Mail.

55-річний Симонов став наймолодшим генералом, який загинув у боях в Україні. Його називали провідним спеціалістом з радіоелектронної боротьби у збройних силах Росії. У минулому він командував кібербезпекою Західного військового округу РФ.

Українські захисники заявляють, що під час артобстрілу було знищено до 30 російських військових автомобілів та близько 100 окупантів. "Росія втрачає в середньому одного генерала на тиждень у катастрофічній війні Путіна, що має бути майже безпрецедентним рівнем виснаження для таких високопоставлених офіцерів", – написав на своїй сторінці у Twitter іноземний оглядач The Daily Mail Ян Біррелл. Такі серйозні втрати свідчать про те, що плани Путіна щодо захоплення України не працюють, передбачуваних "перемог" до 9 травня досягти не вдасться. І "спецоперація", що триває з 24 лютого, розвивається для Росії не в потрібному напрямку.

Також відомо ще про 8 російських генералів, які загинули в Україні за час вторгнення РФ. Це генерал Магомед Тушаєв, керівник чеченського спецназу, убитий у засідці під Гостомелем 26 лютого, генерал-майор Андрій Суховецький убитий снайпером 4 березня, генерал-майор Віталій Герасимов загинув у боях під Харковом 8 березня, генерал-майор Андрій Колесніков загинув 11 березня, генерал -майор Олег Мітяєв загинув 16 березня у боях під Маріуполем, генерал-лейтенант Андрій Мордвічов загинув у Херсонській області 19 березня, генерал-лейтенант Яків Резанцев загинув 25 березня внаслідок обстрілу під Херсоном, генерал-майор Володимир Фролов, його могилу у Санкт-Петербурзі сфотографували декілька тижнів тому.

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...

У Харкові судитимуть зрадницю, яка відповідала за "охорону здоров'я" при окупантах

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:15

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт щодо 46-річної жительки Куп'янська, яка під час окупації працювала на росіян, передають Патріоти України. Слідчі встановили, що у червні 2022 року жінка влаштувалася начальницею "о...