Мінус "пташка": Нацгвардійці знищили "Іглою" російський штурмовик Су-25 під Бахмутом

У Донецькій області військовослужбовці Національної гвардії України знищили російський штурмовик Су-25. Прес-служба НГУ уточнила, що це сталося під Бахмутом, за який точаться криваві бої, передають Патріоти України.

Зазначається, що це сталося 2 лютого, ворожий літак було "приземлено" за допомогою ПЗРК "Ігла-1".Як це було, розповів командир зенітного ракетно-артилерійського дивізіону 3 бригади оперативного призначення на псевдо "Партизан":

"2 лютого о 11:55 ранку в південно-східній околиці Бахмута нацгвардійці виявили два ворожі літаки Су-25 на відстані трьох кілометрів, ціль була захоплена стрільцем-зенітником ПЗРК "Ігла-1" та здійснено пуск. Внаслідок бойової роботи один Су-25 було уражено".

Зазначається, що на Бахмутському напрямку лише за минулий тиждень розрахунком було знищено російський гелікоптер Мі-24 та літак Су-25.

Зазнаючи численних втрат, ворог не припиняє наступальних дій на Бахмутському напрямку, кажуть військові. Та наші захисники мужньо тримають оборону міста-фортеці.

"Як тільки ви починаєте...": Київ має нестандартно реагувати на тактику Путіна, - швейцарський експерт

субота, 20 квітень 2024, 7:38

Відео з фронту свідчать про те, про що вже давно говорять військові експерти, Росія має проблеми з постачанням достатньої кількості матеріалів для війни в Україні, передають Патріоти України. На кадрах видно, як російські військові пересуваються прифро...

Ситуація патова для всіх? Росіяни посилюють мобілізацію для наступу, але їм це може не допомогти, - ISW

субота, 20 квітень 2024, 7:30

Російські війська посилюють криптомобілізацію напередодні очікуваної наступальної операції влітку 2024 року. Однак їм буде складно швидко створити ефективні резерви на оперативному і стратегічному рівнях через великі втрати на фронті в Україні та у вип...