Мінус жива сила, гаубиця та ще дещо: ЗСУ ювелірно відпрацювали по російських загарбниках на півдні

На південному напрямку російські загарбники зазнали втрат завдяки ювелірній роботі Збройних сил України, передають Патріоти України.

Як повідомляє оперативне командування "Південь" ЗСУ, вчора, 20 травня, українські ракетно-артилерійські підрозділи "підкоротили" ворожу армію. "Відмінусовано 16 окупантів, реактивну систему залпового вогню "Град", крупнокаліберну гаубицю, дві одиниці автотехніки і протитанковий комплекс. Також знищено польовий пункт боєпостачання", - розповіли у командуванні.

Військові зазначили, що ворог не припиняє обстріли правобережжя. Зокрема, його авіація завдала удару чотирма КАБ-500 в напрямку Станіслава. Зруйновано та пошкоджено до 10 будівель: житлові будинки, крамниці, кав’ярня, будинок культури, об’єкти енергетичної інфраструктури.

Крім того, "друга армія світу" час від часу нагадує про свою присутність і на Кінбурнській косі, обстрілюючи Очаківську, Куцурубську громади Миколаївщини та Дніпро-Бузький лиман.

"Так загарбники наголошують на загрозі морським торговельно-транспортним шляхам на тлі міжнародного обговорення залучення портів миколавського регіону до зернової ініціативи", - констатують у "Півдні".

Також у командуванні додали, що є деякі зміни в Чорному та Азовському морях, там зараз перебуває десять та один кораблі, відповідно.

"Два підводних ракетоносії, споряджені вісьмома "Калібрами", продовжують бойове чергування. Ракетна небезпека залишається на високому рівні", - йдеться у повідомленні.

Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у росії на рязанський НПЗ

середа, 1 травень 2024, 7:48

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали. . Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідом...

Росія планувала закінчити війну до 9 травня: Мусієнко розповів про стратегію ворога

середа, 1 травень 2024, 6:56

Росія планувала закінчити війну в Україні до 9 травня 2024 року, адже вважала, що Київ не вистоїть без допомоги США. Таку думку в ефірі телемарафону висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, передають Патріоти України....