Мішель анонсував, коли саме обговорять питання надання Україні статусу кандидата у ЄС

Президент Європейської ради Шарль Мішель анонсував, що питання надання Україні статусу кандидата в члени Європейського союзу буде включено до порядку денного майбутнього саміту, який відбудеться 23-24 червня у Брюсселі, передають Патріоти України.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter. «Статус кандидата буде включений до порядку денного Європейської ради наступного тижня. Зателефонував президенту Зеленському, щоб повідомити його про подальші дії. Ми єдині з народом України у солідарності та у нашому спільному майбутньому», — написав президент Євроради.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, коментуючи свою телефонну розмову із Зеленським, написала на своїй сторінці у сервісі мікроблогів Twitter, що її «дуже торкнулися теплих слів президента України у зв'язку з нашою рекомендацією надати Україні статус кандидата».

"Українці можуть розраховувати на Європейську комісію в її постійній підтримці на шляху до Європейського Союзу", — резюмувала вона.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...