"Місяцями вона не буде тривати": Арестович відповів, коли можна буде повертатися в Київ та коли закінчиться війна

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович пояснив свої прогнози щодо термінів завершення війни в Україні та прокоментував слова очільника США Джо Байдена про те, що "війна не на один тиждень і не на один місяць", передають Патріоти України.

"Ту війну, яку він оголосив у березні 2021 року, коли він назвав Путіна вбивцею, коли сказав, що світ поділився на авторитарні режими і демократію", - додав радник очільника ОП. "Він про цю війну каже, а не про військову кампанію, яка зараз триває в Україні. Це зовсім інша справа", - сказав Арестович.

Журналіст ВВС нагадав, що Арестович раніше прогнозував, що в кінці квітня вже можна плавно повертатись до Києва. "В Київ можна буде повернутися за умови, що їх відкинуть звідси кілометрів на 50. Не так, як зараз, а по-справжньому. І, до речі, до Києва зараз повертається досить багато народу", - зазначив радник глави ОП.

Також в Арестовича запитали, чи готова українська влада до того, що гуманітарна катастрофа, така як в Маріуполі, Ізюмі, в Чернігові триватиме місяцями. "Місяцями вона не буде тривати. Росія не утримає цю територію місяцями. Я думаю, що наприкінці квітня - на початку травня все має поступово закінчуватися", - підсумував він.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...