"Міст для Х*йла" зразу після "паризького знущання": Макрон попросив Путіна повернути до Франції останки бойового друга Наполеона, знайдені під Смоленськом

Сьогодні, 15 грудня, французький лідер Еммануель Макрон попросив Путіна повернути останки, що належать одному з близьких знайомих імператора Наполеона Бонапарта, генералу Гюден, повідомляють Патріоти України з посиланням на видання Le Point.
Згідно з інформацією, Еммануель Макрон "попросив розпочати організації операцій, що стосуються передачі останків генерала". Поряд з цим він запланував провести урочисту церемонію за участю президента РФ Володимира Путіна. Імовірно, пам'ять генерала Гюдена вшанують в паризькому Будинку Інвалідів, після чого останки поховають.
Секретар Французької академії Елен Каррер д'Анкосс повідомляє, що Макрон намагається повернути франко-російські відносини в потрібне русло. Вона назвала цей акт "одним з мостів, кинутих президентом Франції", щоб спробувати зміцнити зв'язки з Росією.
Російські археологи виявили останки Гюдена в липні 2019 року. Тоді проводилися масштабні розкопки на Королівському бастіоні в Смоленську. Тіло було в дерев'яній труні з прогнилими стінками.
Шарль Етьєн Гюден де ла Саблонньер (1768-1812) навчався в Брієнській військовій школі разом з майбутнім імператором Наполеоном Бонапартом, був його близьким другом і ідейним супутником.
У 1794-1796 роках воював у лавах Рейнської, Північної, Самбра-Мааської армій. У 1800 році отримав звання дивізійного генерала.
Під час Прусської кампанії Наполеона 1806 року Гюден бився при Ауерштедті 14 жовтня, результат битви визначив долю Пруссії.
У 1809 році в складі корпусу маршала Даву Гюден брав участь в боях при Танні, Екмюле, Ландсхуте, Абенсберзі, Віттенау, Регенсбурзі. У битві при Ваграмі 6 липня 1809 року був чотири рази поранений. У серпні 1809 роки, залишаючи командування дивізією, отримав почесне призначення губернатором імператорського палацу Фонтенбло.
Під час російської кампанії 1812 брав участь в Смоленській битві. Гарматний постріл відірвав генералу ногу. Гюдена евакуювали в здобутий Смоленськ, де він і помер. За словами Наполеона, Гюден "давно б вже отримав жезл маршала, якби можна було роздавати ці жезли всім, хто їх заслуговував".


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...