Містяни були у шоці: Солдати НАТО відкрили шквальний вогонь у центрі Риги (відео)

Військові Латвії спільно з силами Північноатлантичного альянсу провели ряд навчальних маневрів прямо в центрі Риги: військові відкрили шквальний вогонь на перетині вулиць Елізабетес і Сколас, повзали і перекочувалися, відпрацьовували штурм будівель, чим викликали здивування і відвертий страх в очах перехожих. Відповідне відео публікує Telegram-канал "Український Діалог", передають Патріоти України.

Зокрема, на кадрах показана перелякана жінка з маленькою дитиною на руках. Інші жителі латвійської столиці знімали те, що відбувається, на камери смартфонів. Оборонне відомство Латвії вже встигло принести вибачення містянам за заподіяні незручності, незважаючи на те, що про проведення навчань повідомлялося заздалегідь.

У Міноборони наголосили: під час маневрів, які проходять в межах міста, використовуються виключно холості патрони і імітація озброєння. Маневри не несуть небезпеки для здоров'я цивільного населення. Проте на дорогах можливі ускладнення руху через колонни військової техніки, а на вулицях столиці - шум стрільби.

Жителів і гостей Риги закликали не торкатися невідомих предметів, які можуть бути виявлені в місцях проведення тренувань військових. Військові навчання "Намейс - 2021" стартували в Латвії в кінці серпня. У них задіяно 9 990 латвійських військовослужбовців, а також 615 солдат з Польщі, Естонії, Нідерландів, Норвегії та Литви. Маневри проходять одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Захід-2021".

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...