Місто на честь... "Слона": Окупанти зганьбилися перейменуванням Сєвєродонецька (відео)

У зруйнованому обстрілами Сєвєродонецьку на Луганщині тимчасово встановили свою владу російські окупаційні війська. Загарбники вирішили перейменувати місто на "Сєвєрослонецьк", для чого переробили стелу. Відповідне відео поширилося в мережі. Зокрема, його опублікував офіцер Збройних сил України Анатолій Штефан (Штірліц) у своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

Окупанти заявили, що це нібито тимчасовий захід, а перейменування міста вони вирішили присвятити ліквідованому українськими військовими загарбнику із позивним "Слон". Для цього літери "О" та "Д" переробили за допомогою фарби на С і "Л". Дві сусідні літери також перефарбували.

"Це ніякий не жарт і не знущання. Справа в тому, що бійці, які штурмували Сєвєродонецьк, перейменували його на "Сєверослонецьк", тому що під час боїв та штурму загинув їхній бойовий товариш із позивним "Слон", – розповів "журналіст".

Зазначимо, що з якоїсь причини окупанти не стали перефарбовувати стелу із синьо-жовтого в кольори російського триколору, а лише встановили на ній червоний прапор.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...