Місто стало символом: У Міноборони Британії назвали причину наполегливого наступу окупантів на Бахмут

Місто Бахмут в Донецькій області має для окупантів символічне значення, саме тому російські сили продовжують направляти на 15-кілометрову ділянку укріпленої лінії фронту значну частину своїх спільних військових зусиль та вогневої потужності. Про це йдеться у звіті Міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

Як зазначається у зведенні, опублікованому в Twitter, план Росії, найімовірніше, полягає в тому, щоб оточити місто тактичним просуванням на північ і південь. Дуже ймовірно, що в останні дні РФ домоглася невеликих успіхів на південному напрямку цього наступу, де вона прагне зміцнити обмежені плацдарми на захід від заболоченої місцевості навколо малої річки Бахмутка.

У Міноборони Великої Британії зазначили, що з початку серпня 2022 року Росія зробила Бахмут пріоритетним напрямком своїх наступальних операцій. Захоплення міста матиме обмежену оперативну цінність, хоча потенційно дозволить РФ загрожувати більшим міським районам Краматорська та Слов'янська.

"Однак кампанія була непропорційно дорогою порівняно з цими можливими вигодами. Існує реальна ймовірність того, що захоплення Бахмута стало насамперед символічним політичним завданням для Росії", - вважають у британській розвідці.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...