Місто видно в приціли: У Зеленського назвали головну умову звільнення Херсона

За словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича, Збройні сили України підійшли до окупованого Херсону на відстань 15 кілометрів. Як підкреслив він в інтерв'ю журналісту Дмитру Гордону, при цьому ЗСУ закріпилися на новому плацдармі, передають Патріоти України.

"Наші війська, атакуючи Правобережний плацдарм, єдиний, який залишився на правому березі, зробили протягом 50 км систему районів оборони, перейшовши Інгулець. І утримують його благополучно", - зазначив він.

Радник глави ОП пояснив, що це є серйозною підставою для звільнення Херсона в майбутньому. "Херсон вже видно в приціли і біноклі, тобто вже проступають будинки, все чітко, 15 кілометрів. Це не означає, що це буде вже завтра, тому що війна так влаштована, що 15 км можна йти рік. Але тим не менше це близько", - стверджує він. Арестович додав, що Херсон можна буде повернути, коли українські сили отримають далекобійну артилерію і HIMARS.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...