Місцева влада закуповує сотні могил: ЗМІ вказали на новий доказ великих втрат РФ в Україні

лада у багатьох регіонах Росії закуповує сотні могил для громадян, чиї похорони не можуть оплатити сім'ї. Закупівлі такого масштабу в минулі роки не було, що є черговим свідченням масової загибелі росіян на війні.Про це повідомив Telegram-канал "Можемо пояснити", передають Патріоти України.

Кількість лотів на організацію поховань у різних містах на порталі Держзакупівель у травні аномальна. Зокрема, за даними журналістів, у Хабаровському краї РФ замовлено 700 могил. Зазначається, що аналогічний контракт був п'ять років тому – але всього на 120 могил, водночас набагато дорожчий за нинішній, що свідчить про організацію нинішніх поховань нашвидкуруч.

Також близько 100 могил закуповують у Красноярську – уперше в історії замовника, який раніше робив закупівлі у сфері ЖКГ. Крім того, у Копейському районі Челябінської області замовили похорон 37 померлих, а в Карелії – 39. У Мурманську кількість нових поховань не позначена, але в документації зазначено, що вони плануються "чергами".

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...