Місцеві ховалися у підвали: Cерія вибухів прогриміла на складах боєприпасів у Сербії (відео)

В ніч на п'ятницю в районі сербського міста Чачак прогриміли вибухи на складах боєприпасів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Vecernje Novosti.

Близько 1.30 ранку жителів Чачака розбудили кілька серій потужних вибухів. Вибухнули склади на фабриці "Слобода", яка спеціалізується на виробництві артилерійських боєприпасів. У навколишніх будинках тріснули вікна.

Александра Цирович, робітниця, яка перебувала на заводі на момент вибуху, розповіла: "Я працювала із ще сімома колегами в цеху, коли стався вибух. Нам вдалося вибратися, дійти до будівлі та увійти в бетонний підвал. Ця будівля не має вікон і буквально зарита в землю".

Місцеві жителі розповіли, що багатьом довелося поспіхом залишити свої домівки. Дехто порівнював ситуацію з війною. Пізніше стало відомо, що працівників заводу, які були на третій зміні, успішно евакуювали, тож жертв у цій аварії не було. "У серії вибухів, що сталися в компанії "Слобода", жертв та поранень не було. У громадян немає причин турбуватися. Евакуйовано 30 працівників компанії та навколишнє населення. Пожежники працюють", - повідомив мер Чачака Мілун Тодорович.

Директор Центру здоров’я Александр Пайович сказав, що на місці перебуває велика кількість машин швидкої допомоги, і медичний персонал готовий діяти у разі потреби. Повідомляється, що вибухи на фабриці можна було чути і в ранкові години п’ятниці. Зазначається, що протокол у таких випадках дозволяє надзвичайним службам зайти на територію, де сталася аварія, лише через 24 години після останнього вибуху.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...