"Місцевий рельєф грає ворогові не на користь": Спецпризначенці ГУР розповіли, що відбувається на підступах до Вовчанська (відео)

На одному з флангів Харківського напрямку стоять воїни підрозділу ГУР МО "Химери", які боронять село Тихе та не дають росіянам просунутися на цьому напрямку, передають Патріоти України.

В новому відео проєкту "Український свідок" - Харківщина, село Тихе, розташоване на підступах до Вовчанська. Його боронять хлопці з підрозділу "Химера" у складі спецпідрозділу ГУР МО "Тимура".

"Місцевий рельєф грає ворогові не на користь. Тут скрізь балки, перепади висоти та вкрай густі ліси. Технікою заїхати важко. Але вони використовують багі та іншу мобільну швидкісну техніку. І екіпірування у них стає дедалі якіснішим. У цьому плані вони молодці", - розповідає заступник комбата з позивним "Шендрос".

Також "Шендрос" розповів про оперативну ситуацію на цій ділянці фронту. "Росіяни намагаються продавити нас з фронту, обійти з лівого флангу та з боку Вовчанська, зайти за спину. Але нам допомагають хлопці з 57-ї ОМПБр. Вони нищать ворога та дуже нас виручають", - каже заступник комбата.

Чи візьме противник Вовчанськ? "Шендрос" вважає, що росіянам це все-таки вдасться. "Вони робитимуть з міста "сіру зону" глибиною у 10-20 км. Це потрібно для того, щоб відтягнути наші сили з інших напрямків - з Донбасу, півдня, Запоріжжя. Вони хочуть постійно тримати нас у напруженності. Ну і, звісно, руйнувати: окрім як руйнувати, ця сволота нічого більше не вміє", - каже боєць.

Росіянам на цьому напрямку вдається просуватися через велику кількість гарматного м’яса. "Путіну байдуже на цих людей. У нього є ціль, він суне й суне. А нам байдуже на те, що йому байдуже: ми залізобетонні та тримаємося до останнього", - каже зв’язківець з позивним "Рафік".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...