Місця для копромісу немає: Волкер пояснив, чому Україні вкрай важливо відвоювати Крим у Росії

Україна повинна відвоювати у Росії всі окуповані території, включаючи Крим, інакше Путін може в майбутньому повторити агресію. Таку думку висловив "Європейській правді" колишній спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер, передають Патріоти України.

"П'ять років тому можна було міркувати, і я сам це тоді робив. Тоді була думка, що Донбас не потрібен Росії, а тому його можна повернути швидше, а повернення Криму займе більше часу. Але тепер - війна розбила всі ці міркування. Зараз на кону все. У Путіна без цього не зникне імперський апетит. Тому зараз занадто ризиковано залишати навіть Крим в руках у Росії", - сказав Волкер.

Волкер нагадав про божевільну ідею Кремля про "денацифікацію і демілітаризацію" України, яку нещодавно повторив глава МЗС РФ Лавров.

"Це - позиція Росії. І коли вам протистоїть такий ворог - місця для компромісу немає. Україна ж не може погодитися з тим, що її захопить Росія? А значить, ви повинні воювати за повернення своїх територій. І домогтися того, щоб Путін і Росія прийняли, що їм доведеться жити в межах своїх кордонів", - сказав Волкер.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...