Місця масових поховань біля Маріуполя за два останні місяці збільшилися вдвічі: У мережі показали супутникові фото

Поблизу Маріуполя з початку травня вдвічі збільшились місця масових поховань. Окрім того, з‘явилося багато окремих могил. Окупанти стали заробляти на ритуальних послугах. Про це повідомляють журналісти "Схем". Зазначається, що зміни на цвинтарі у селищі Старий Крим зафіксував супутник Planet Labs, передають Патріоти України.

Так, за даними міськради, у цьому населеному пункті можуть бути поховані тіла 15 тисяч мирних жителів Маріуполя. Їхня кількість зараз швидко росте через те, що Кремль почав розбирати завали у місті. І під кожним знищеним окупантами будинком може бути до 100 загиблих.

Радник мера Петро Андрющенко також повідомив про те, що російські солдати заробляють на ритуальних послугах у тимчасово захопленому Маріуполі. Вони пропонують людям поховати своїх померлих рідних в окремих могилах за певну плату.

"Поховання коштуватиме приблизно 20 тисяч гривень. Але навіть після сплати необхідно буде чекати близько 2 тижнів, тому що з деревиною у Маріуполі зараз проблеми, тож труни зазвичай везуть з окупованої раніше Донеччини", – пояснив Андрющенко.

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.