Між Італією та Угандою ледь не розгорілася війна: Головнокомандувач ЗС захотів "завоювати" Рим та прем'єр-міністерку Мелоні

Головнокомандувач збройних сил Уганди Мухузі Кайнеругаба, намагаючись висловити свою симпатію прем'єр-міністерці Італії Джорджі Мелоні, погрожував взяти Рим за три дні. У зв'язку з цим між Італією та Угандою мало не спалахнула війна, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Politico, Кайнеругаба вирішив принести в дарунок Мелоні 100 корів. Так він хотів показати свою симпатію до політикині. Але зрештою за нього довелося вибачатися президентові Уганди.

48-річний Кайнеругаба в особистому Twitter-акаунті написав про кохання до Джорджі Мелоні. Він заявив, що хоче подарувати їй 100 найкрасивіших корів у світі, наголосивши, що не розуміє, чому європейці дарують дівчатам квіти. До речі, за традиціями Уганди, дівчатам, які симпатизують, прийнято дарувати корів.

У зв'язку з цим Головнокомандувач збройних сил Уганди заявив, що відмова Італії прийняти від нього 100 корів, означає війну і заявив, що Уганда захопить Рим лише за кілька днів.

У результаті, довелося втручатися президенту Уганди Йовері Мусевені, батькові Головнокомандувача збройних сил тієї ж країни. І вже у середу, 5 жовтня, він вибачився перед владою Італії за свого сина.

Крім того, Мусевені повідомив, що Мухузі Кайнеругаба більше не керуватиме ЗС Уганди. Ба більше, його знизили у званні. Так він став лише генералом з чотирма зірками.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...