Між РФ і Туреччиною нове загострення конфлікту: Ель Мюрид пояснив, навіщо Ердоган летить до Путіна в Сочі

Президент РФ Володимир Путін перериває свою бункерну самоізоляцію заради зустрічі з турецьким колегою Реджепом Ердоганом. Між країнами загострився конфлікт. Про це в своєму блозі в Telegram написав російський оглядач Анатолій Несміян (Ель Мюрид), передають Патріоти України.

Зустріч Ердогана і Путіна відбудеться в Сочі вже завтра, 29 вересня. "Турки в который раз находятся с Кремлем в жестком конфликте, причем фронт этого конфликта все шире. Теперь это еще и Афганистан", - написав Несміян.

Він зазначив, що через талібів, яких підтримує Анкара, почалися серйозні проблеми у союзника Москви - Таджикистану. Ердогану ця ситуація грає на руку. "Турция… воспринимает Афганистан как еще одно поле столкновений с Россией, тем более, что сами турки уже буквально в открытую поглядывают на бывшую советскую Среднюю Азию", - висловив думку експерт.

На його думку, Кремль через свою політику втрачає вплив в регіоні, фактично віддаючи його Анкарі. "Вакуум заполняют турки… Еще год-полтора-два, и (...) зона интересов России на юге станет зоной балансов с Турцией, а затем баланс все сильнее начнет смещаться в турецкую сторону и далее", - заявив Несміян.

В цілому, на його думку, Кремль програє у всіх конфліктах, де стикається з турками: в Сирії, Лівії, Карабасі. Зараз Кремль намагається відновити свої позиції в Сирії. При цьому, зі слів Несміяна, влада РФ застосовує свою улюблену стратегію шантажу. Вона погрожує наступом, через який в Туреччину можуть кинутися кілька мільйонів біженців. Такий сценарій Ердогану не вигідний, враховуючи майбутні президентські вибори в Туреччині.

"В Сирию сейчас свозят российское пушечное мясо из числа тех, кого там нет. Российская авиация бомбит Идлиб, причем бомбардировки носят характер ударов по площадям - как раз в рамках стратегии террора и принуждения населения к бегству", - написав експерт.

Він зазначив, що через ескалацію Туреччина була змушена перекинути війська до сирійського Ідліба, щоб перешкодити наступу. Однак війни не станеться, так як вона не потрібна жодній зі сторін. Ердоган прекрасно просуває свої інтереси без прямих зіткнень, а для Путіна ситуація, що склалася - це звичайний шантаж з метою домовитися на своїх умовах.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...