Між Туреччиною та РФ розпочалося протистояння, Ердоган хоче стати новим лідером Близького Сходу, - експерт

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи може виникнути конфлікт інтересів між Росією та Туреччиною, зокрема на тлі стрімкого розвитку ситуації у Сирії, передають Патріоти України.

"Я думаю, що там буде перерозподіл сфер впливу і він вже йде. До речі, там не те, що виникає, там вже - пряме протистояння. Справа в тім, що вчора Раджеп Таїп Ердоган звинуватив Путіна у невиконанні домовленості в тих районах Сирії, в яких вони розпочали операцію. До речі, зверніть увагу, що Туреччина погоджує свої удари з Башаром Асадом. Там є деякі райони, де розташовані урядові сирійські війська, але вони погодили і ці війська під удар не потрапили. А під шумок паралельно з Туреччиною Іран почав завдавати ударів. І до речі, Туреччина не погоджувала свої операції ні з Москвою ні з Вашингтоном", - сказав він в інтерв'ю ТСН.ua.

Як зауважив Жданов, вже наступного року у Туреччині відбудуться президентські вибори, тож Ердоган намагається підняти собі рейтинг. "Впринципі, як і припускалося, Ердоган хоче стати новим лідером Близького Сходу і він це робить. Якщо Туреччина буде впливати на процеси на всьому Близькому Сході, то це піднімає рейтинг Туреччини, ну і безпосередньо рейтинг самого Ердогана, а в нього у травні президентські вибори", - каже експерт. Також Ердоган хоче посадити за стіл переговорів Україну та Росію, таким чином він будує своє політичну кар'єру, додав Жданов.

Але радіти поки що зарано: У Хорватії на виборах перемогла проукраїнська партія

четвер, 18 квітень 2024, 19:14

У Хорватії партія проукраїнського прем’єр-міністра Андрея Пленковича "Хорватський демократичний союз" перемогла на дострокових парламентських виборах, але не набрала абсолютної більшості, і тепер муситиме домовлятися про коаліцію, передають Патріоти Ук...

Цинізму не позичати: У прикордонні Чернігівщини окупанти атакували водія автомобіля, який привіз хліб у магазин

четвер, 18 квітень 2024, 18:56

Вдень 18 квітня російські терористи обстріляли водія автомобіля, який привіз хліб у магазин. Внаслідок воєнного злочину чоловік 1994 року народження отримав контузію. Війська РФ вдарили по цивільному транспортному засобу в Новгород-Сіверському районі. ...