Міжнародний трибунал над російськими злочинцями: Слідчі назвали імена чотирьох підозрюваних у причетності до катастрофи MH17 над Донбасом

Кремлівським пропагандистам на теренах Європи буде туго. Такі процеси впливають дуже сильно на європейського обивателя, котрий крім заможності найбільше цінує власну безпеку

Міжнародна слідча група (JIT), що займається розслідуванням причин катастрофи малайзійського Boeing MH17 на Донбасі в 2014 році, назвала імена причетних до катастрофи літака., повідомляють Патріоти України з посиланням на NOS. За даними слідчих, це троє росіян і один український колаборант з "ДНР":

Сергій Дубинський (“Хмурий”) – глава розвідки “ДНР”, ветеран ГРУ РФ. Його вважають організатором бойового застосування “Бука”.

Ігор Гіркін (“Стрілок”) – “міністр оборони “ДНР””. Вранці 18 липня брав участь у розмові з Дубинським, який пов’язаний з евакуацією установки “Бук” з підконтрольної сепаратистам території України назад до Росії. Ймовірно, Гіркін також був повністю обізнаний про постачання “Бука” з Росії.

Олег Пулатов (“Гюрза”) – підполковник запасу ВДВ Росії. Причетний до перевезення “Бука” і організації охорони району падіння уламків збитого літака. Вважається, що він був біля установки в момент пуску.

Леонід Харченко (“Кріт”) – громадянин України, командир розвідувального батальйону у “2-му відділі ГРУ ДНР”, причетний до охорони “Бука” в районі місця пуску південніше Сніжного. Можливо, він також координував відправку установки з Донецька до місця пуску і подальшу евакуацію “Бука” до Росії.

Нагадаємо, міжнародна слідча група (JIT) прийшла до висновку, що малайзійський Боїнг був збитий з установки «Бук», яка прибула в Україну з 53-ї зенітної ракетної бригади збройних сил РФ, розташованої під Курськом.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...