Мобілізація 500 тис. осіб: Експерт розповів, як закон повинен сприяти призову

Закон повинен сприяти мобілізації чоловіків в Україні. Зокрема, якщо йдеться про призов 500 тисяч військовозобов'язаних. У документі є чимало обмежувальних пунктів, а натомість мають бути заохочувальні. Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

"Ми бачимо в ньому багато обмежувальних елементів, але також повинні бути і заохочувальні. Ми повинні вивести мобілізацію за дужки репресій, тому що це, врешті-решт, почесний обов'язок захисту країни", - наголошує експерт.

За його словами, держава, крім санкцій за невиконання мобілізації, має запропонувати відповідні заохочувальні заходи. Зокрема, соціальний пакет, високу заробітну плату, можливість вибору бригад і місця служби, висококваліфіковану підготовку, забезпечення всім необхідним для виживання військових тощо.

"Саме це сьогодні і є найбільшим страхом людей, які підлягають мобілізації. Вони бояться, що їх не підготують і кинуть у важкі бойові умови", - пояснив він.

Мусієнко наголошує, що ці питання треба зняти і новий закон повинен цьому сприяти. "Мобілізація 400-500 тисяч, якщо і буде, то не одномоментно (тим більше, що головнокомандувач зазначив, що ЗСУ з таким запитом не зверталися). Мобілізувати стільки людей відразу - нереально, тому це буде поступовий процес. Не факт, що це буде 400-500 тисяч", - додав Олександр Мусієнко.

Путін в істериці рубатиме голови своїм генералам? - Буданов розповів про карколомні зміни у військовому керівництві росії у найближчі місяці

неділя, 8 вересень 2024, 7:44

У Росії у найближчі місяці мають відбутися зміни у силових структурах. Про це заявив керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Радіо Хартія, передають Патріоти України. За його словами, уже не довго зали...

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...