Мобілізація 500 тисяч: Військовий експерт пояснив, чи варто побоюватися путінського "гарматного м'яса"

Яку б кількість людей диктатор Путін не мобілізовував у свою армію (була інформація про 500 тисяч осіб), його генерали все одно будуть використовувати їх як гарматне м'ясо. Про це в інтерв'ю "Главреду" заявив головний редактор військового порталу Defense Express Олег Катков, передають Патріоти України.

"Об'єктивно вони оголосили, що план мобілізації розрахований на чотири роки. Тобто це не свідчить про ситуативне рішення щодо війни в Україні. Добре відомо про існування певних формул боєздатності війська. Тобто скільки воно має техніки, якої ця техніка якості тощо. Залежно від цього, значно меншою армією можна стримувати більшу, або ж вести проти неї успішні бойові дії. Якщо є некомплект техніки, її якість незадовільна, тоді збільшується кількість живої сили, яка також є бойовими одиницями. І за рахунок живої сили, а саме кількості особового складу нівелюється недолік в гарматах, танках, бронемашинах піхоти, навігації. Фактично, у будь-якої армії такі недоліки нівелюються кількістю живої сили з розумінням того, що це" гарматне м'ясо", витратний матеріал, тому що в парадигмі ведення війни Кремлем жива сила не вважається ресурсом. Тобто це ресурс, якого РФ абсолютно не шкода", - сказав він.

Нова хвиля путінської мобілізації

Видання The Times з посиланням на західну розвідку писало, що в Росії можуть офіційно оголосити початок другої хвилі мобілізації вже найближчим часом, а нова масштабна атака на Україну, ймовірно, трапиться вже в квітні 2023 року.

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...

Росія планує зірвати Глобальний саміт миру в Швейцарії – Зеленський

середа, 24 квітень 2024, 19:55

Росія має конкретний план для зриву Глобального саміту миру, який має відбутися у Швейцарії. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками держав-партнерів і міжнародних організацій, які працюють в Україні, передають Па...