Мобілізація поліцейських: Клименко відповів, чи готові правоохоронці стати до зброї

В Україні до початку повномасштабного вторгнення РФ поліцейські були рівномірно розташовані по усій Україні. Проте через війну відбулися глобальні зміни. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передають Патріоти України.

За його словами, через війну дислокація підрозділів поліції змінилася. Зокрема, від Чернігівської й до Миколаївської області, а саме в прикордонних регіонах з активними бойовими діями, перебувають 35 тисяч особового складу. Крім того, сюди є входить і підрозділ “Лють” - п’ять тисяч правоохоронців.

Проте до початку війни на 10 тисяч населення нашої держави приходилося в середньому 23-26 працівників поліції. Наразі ж на деокупованих територіях - понад 100.

Клименко додав, що режим роботи поліції став набагато жорсткішим, а завдань - більше. “Але ми не збільшуємо кількість поліцейських й набори до поліції. Ми розуміємо, що важко зараз в країні. Але ще раз хочу повторити, що якщо ситуація буде розвиватись так в країні, що необхідно буде стати до зброї – ми готові це зробити”, - наголосив Ігор Клименко.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...