Мобілізація у РФ: Жданов попередив про ризики нової атаки на Київ і назвав терміни

Президент РФ Володимир Путін не відмовився від ідеї повторного нападу на Київ і захоплення всієї України, заявив військовий експерт Олег Жданов. Для захоплення всієї України РФ необхідно збирати армію приблизно в мільйон осіб, підкреслив він в інтерв'ю ТСН, передають Патріоти України.

"Але ж ми не сидимо, склавши руки. Ми отримуємо військову допомогу, вчимо своїх військовослужбовців... він (Путін - ред.), швидше за все, розраховує на нову кампанію навесні, там, можливо, буде потрібно і більше (ніж мільйон – ред.) чому? Тому що ми найбільша країна Європи", - пояснив експерт.

Разом з тим він звернув увагу на те, що окупанти РФ технологічно і професійно деградують в плані підготовки особового складу, техніки і озброєння.

"Зрештою, вони все одно повертаються до радянського озброєння, яке стоїть на тривалому зберіганні, а ми навпаки ростемо в плані професіоналізму, вчимо військовослужбовців у західних навчальних центрах і отримуємо сучасні західні зразки озброєнь, що б там не говорили, які б суперечки і дебати не тривали, все одно Захід дає нам необхідну зброю, і я думаю, що ми дійдемо і до оперативно-тактичних ракет з дальністю до 300 км в цьому році, а може, і раніше", - нагадав співрозмовник.

"Ну, і решта озброєння. Подивимося, що нам дасть 1 жовтня - початок процедури ленд-лізу. Сподіваюся, що партії озброєння налічуватимуть від 100 одиниць і більше", — сказав він.

Разом з тим Жданов додав, що навіть після оголошеної мобілізації в РФ окупанти не зможуть відновити наступ на українську столицю.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...