Мобілізація у Росії провалиться, проте ворог посилить групу військ у напрямку Донбасу, - експерт

Окупанти навряд чи перекинуть свої сили на інші напрямки - Сєвєродонецьк, Запоріжжя та Миколаїв, оскільки у такому випадку ЗСУ можуть вийти на кордони Донбасу, передають Патріоти України.

Однак вони посилюватимуть своє угруповання на Ізюмському напрямку, щоб не дати українським військам розвивати контрнаступ. У Росії немає сил для інших наступів, але Москва може проводити так звану "спеціальну мобілізацію", яка посприяє підключенню до війни 5,5-6 тисяч військових на місяць. Втім, мобілізація провалиться - нові групи нічим оснащувати, а судячи з пожеж у військкоматах, воювати вони не готові. Про це заявив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

У ефірі Україна 24 він розповів про те, що перекидання російських сил з Ізюмського напрямку на інші навряд чи слід очікувати. Інакше Росія може зіткнутися з виходом сил української оборони до адміністративних кордонів на Донбасі. Ворог посилюватиме своє угруповання під Ізюмом, щоб не дати можливості ЗСУ перейти в контрнаступ.

"Не думаю, що окупанти перекидатимуть сили з Ізюмського напрямку на інші напрямки (Сєвєродонецьк, Запоріжжя, Миколаїв). Так ми дійдемо до наших кордонів на Донбасі. Навпаки, вони будуть посилювати цей напрямок, щоб не дати розвинути наш контрнаступ", - вважає Сунгуровський.

На його думку, посилення ворожого угруповання може відбутися за рахунок тих сил, які ще знаходяться на території РФ. Крім того, вони можуть посилитися за допомогою мобілізації та отримання зброї, що знімається зі зберігання.

Як вважає Сунгуровський, російська влада може проводити якусь "спеціальну мобілізацію" і підключити до військових дій близько 5,5-6 тисяч військових на місяць.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...