Мобілізація в Росії: Генерал оцінив, коли України відчує її результати на полі бою

Результат "часткової" мобілізації росіян Україна може відчути на фронті не раніше грудня 2022 року. Проте це навряд чи якимось чином вплине на ситуацію на фронті у найближчій перспективі, передають Патріоти України.

Чинник часу має свій неабиякий вплив, адже мобілізація, як будь-який процес держрівня, потребує перш за все часових затрат.

Про це з перший заступник голови Комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони і розвідки, генерал-лейтенант Михайло Забродський розповів в інтерв'ю "Укрінформу".

"Мінімальний досвід, організаційні зусилля, корумпованість на місцях мають зіграти свою роль. Вочевидь, нещодавні пропозиції щодо посилення кримінальної відповідальності за ухилення від призову у воєнний час внесені на розгляд Державної думи РФ зовсім невипадково", – зауважив нардеп.

На думку Забродського, немає жодних підстав підозрювати російських резервістів у "надмірному ентузіазмі" щодо мобілізації. Тож процедура оповіщення, збору і скерування до військових частин може зайняти щонайменше один-два місяці.

"За умови впровадження мінімально необхідної до підготовки мобілізованих буде потрібен ще як мінімум один місяць. В загальному оперативному плані це означає, що на практичні результати мобілізації російське командування може розраховувати не раніше грудня цього року", – пояснив генерал-лейтенант.

Водночас він припустив, що цей термін може бути скорочений надзвичайними заходами і нехтуванням підготовкою. Проте очевидно, що часткова мобілізація в найближчій перспективі навряд чи вплине на ситуацію на фронті.

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...

"Путін буде вимушений відкривати другий фронт у Калінінграді, в Курській області, у Придністров’ї": У РДК анонсували нові рейди

субота, 20 квітень 2024, 7:56

Бійці Російського добровольчого корпусу (РДК) з позивними "Лакі", "Могила" та "Кардинал" пояснили, для чого здійснюють рейди на Білгородщину та анонсували "сюрприз" для країни-агресорки. Про це йдеться у відео на YouTube-каналі "Український Свідок", пе...