Мобілізація в Україні набирає обертів: У ЗСУ розповіли, чи відправлятимуть на фронт 18-річних

У зв'язку з повномасштабним вторгненням РФ в Україні було оголошено воєнний стан і загальну мобілізацію. Під мобілізацію нині підпадають чоловіки віком від 27 років. Але 18-річні хлопці можуть піти на фронт добровольцями. Про це повідомив представник пресслужби командування Сухопутних військ Збройних Сил України Володимир Фітьо в інтерв'ю виданню "РБК-Україна", передають Патріоти України.

За його словами, процедура військового обліку військовозобов'язаних починається з сімнадцяти років. У цьому віці юнаки проходять первинне медичне обстеження й автоматично заносяться до реєстру військовозобов'язаних у своїх Територіальних центрах комплектування.

Так, Володимир Фітьо зауважив, що вже для вступу до вищих навчальних закладів, закладів середньої технічної освіти необхідно мати приписне свідоцтво зі свого ТЦК і СП.

"Так — 18-річним можуть вручити повістку, тоді вони просто з'являються в ТЦК і СП, показують довідку про навчання або приходять із приписним свідоцтвом. А ще краще — мати ці всі документи при собі, і всі ці питання одразу знімаються. Повістка — це не відрядження на фронт. Повістка — це для уточнення облікових даних", — розповів Фітьо.

Як зазначив представник Сухопутних військ, нині під мобілізацію підпадають чоловіки віком від 27 років. Однак 18-річні молоді люди мають можливість добровільно вирушити на фронт за власним бажанням.

"У нас зараз є ще дійсна військова строкова служба. Тобто це категорія призовників віком від 18 до 27 років. Такі чоловіки зараз за мобілізацією не призиваються. Коли така категорія людей хоче захищати Батьківщину — вони це можуть зробити на добровільній основі. Це ж стосується студентів. Наприклад, якщо студент навчається, його вік до 27 років і з якихось причин він взяв академвідпустку або його відрахували з вищого навчального закладу, але він має навчатися на стаціонарі — то він під мобілізацію не підпадає. Під мобілізацію нині підпадають чоловіки віком від 27 років", — пояснив Фітьо.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...