Мобілізовані росіяни вже телефонують на гарячу лінію і питають, як правильно здатися в полон, - ГУР

Представник ГУР МО України Андрій Юсов повідомив, що на гарячу лінію ГУР телефонують новомобілізовані росіяни і питають, як здатися в український полон.

Пряма мова: "Дуже багато зараз звернень на гарячу лінію від новомобілізованих росіян або навіть від тих, хто ще не мобілізований. Дзвонять і кажуть: "У разі, якщо мене мобілізують, які мої дії, що я маю зробити, як правильно здатися?".

За словами представника ГУР, у росіян низька мотивація та відповідний психоемоційний стан серед цієї мобілізаційної хвилі.

Таким же алгоритмом користуються кримчани і люди з ОРДЛО.

За словами Юсова, росіяни плануюють кілька хвиль мобілізації.

Він додав, що в ОРДЛО росіяни уже мобілізували уже всіх, кого могли. Залишилися лише хворі і ті, хто забезпечує життєдіяльність регіону і працює на різних підприємствах.

Проте на окупованому півдні Україні окупанти заявили, що плануюють сформувати так звані "добровільні" батальйони, водночас Путін та росіяни бояться давати зброю людям на окупованих територіях.


"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...