Мобілізувався до лав Нацгвардії для збору розвідданих: СБУ затримала чергового інформатора окупантів (фото)

Служба безпеки України викрила інформатора Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) на Київщині. Ним виявився мобілізований до лав Національної гвардії, якого залучили до співпраці з країною-агресоркою через популярну ігрову інтернет-платформу. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України.

Зазначається, що за вказівкою російської воєнної розвідки він збирав інформацію про розміщення та рух бойових підрозділів Гвардії наступу МВС України. Найбільше ворога цікавила інформація про місця базування загонів швидкого реагування 4-ї штурмової бригади оперативного призначення Рубіж.

Російські окупанти збирали дані для здійснення прицільних повітряних ударів по українських об'єктах із застосуванням ракет і дронів-камікадзе.

СБУ зазначає, що жителя Київщини російська спецслужба залучила до співпраці ще до мобілізації до лав українського війська. Фігуранта помітили, оскільки він періодично публікував свої антиукраїнські коментарі на ігрових інтернет-платформах.

Чоловік розпочав виконувати завдання окупантів вже після його призову до однієї з військових частин Нацгвардії. За даними української спецслужби, у період, коли його залучали до охорони місць розташування військової техніки, озброєння та боєприпасів Сил оборони, фігурант здійснював збір розвідданих.

Співробітники СБУ затримали інформатора на території однієї з військових частин Нацгвардії. Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон, який він використовував для листування з агресором.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних сил України чи інших збройних формувань України (ч. 2 ст. 114−2 Кримінального кодексу України). Наразі фігурант перебуває під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...