Могла бути змова: Експерт пояснив, як Трамп може використати збільшення напруги навколо Ізраїлю та Ірану

Іран готується до нової хвилі ескалації у відповідь на квітневий удар Ізраїлю. Кандидат у президенти США Дональд Трамп буде активно використовувати збільшення напруги навколо цієї ситуації для того, щоб критикувати чинну адміністрацію президента США, передають Патріоти України.

Про це повідомив директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос в ексклюзивному коментарі для OBOZ.UA. На його думку, Іран зробив висновки з попередніх подій і зосередиться на подоланні протиповітряної оборони (ППО) Ізраїлю.

Ракети, запущені з території Ірану, мають мало шансів досягти ізраїльських цілей через успішну роботу союзної авіації та власної ППО Ізраїлю. Тому іранці, ймовірно, змінять тактику і діятимуть іншими методами, вважає експерт.

Семиволос вважає, що Ірану не потрібна велика війна, але їм доведеться відповісти на удари. Ймовірними цілями можуть бути стратегічні об'єкти в Єрусалимі та Хайфі, причому Хайфа може опинитися під значним ризиком.

США намагаються уникнути втягнення у конфлікт, хоча Ізраїль зацікавлений у залученні американців до війни. За словами Семиволоса, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу має план загострення ситуації, щоб затягти США у конфлікт. Американська адміністрація, однак, намагається максимально дистанціюватися, хоча й допомагатиме Ізраїлю відбивати атаки.

Вас може зацікавити:"Боремося за чешки?": як судді притримали українських гімнастів на Олімпіаді-2024, човен зупинився на фініші, а Костюк запалювала танцем

Вас може зацікавити:Бренда і Ділан померли, Андреа частково паралізувало: як склалося життя зірок серіалу 90-х "Район Беверлі-Гіллз"

"Кандидат у президенти США Дональд Трамп буде активно використовувати збільшення напруги навколо Ізраїлю та Ірану для того, щоб критикувати чинну адміністрацію президента США. Я більш ніж впевнений, що Трамп і Нетаньягу змовилися у цьому питанні. Тобто, щоб поставити на "шпагат" адміністрацію президента Байдена, коли на фоні загострення будь-який крок буде негативним, що продемонструє начебто слабкість Америки. Мовляв, Байден не дав зелене світло на початок повномасштабної відповіді Ізраїлю на дії Ірану та "Хезболли", а без Сполучених Штатів ізраїльтяни не зможуть самі це зробити. Прем’єр-міністр Ізраїлю може сказати: "Дивіться, ми хотіли, але американська адміністрація не прийшла на допомогу". А далі в гру вступить і Трамп зі своєю критикою. На мій погляд, саме такий план у Трампа з Нетаньягу. Так чи інакше, але треба дочекатися іранської атаки, масштаб та характер якої і покаже, чого далі очікувати на Близькому Сході", – зазначив Семиволос.

Нагадаємо, верховний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї, який також є головнокомандувачем країни, видав наказ завдати "прямого удару" по Ізраїлю. Такий удар повинен стати відповіддю на вбивство в Тегерані лідера терористів ХАМАС Ісмаїла Ханії.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...