"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед участю в заході в місті Кьоче на заході Угорщини, повідомляють Патріоти України.

Орбан нагадав, що після своїх вояжів до України та Росії направив лідерам ЄС свій "мирний план", який пізніше опублікував через витоки у ЗМІ. "Я написав, що якщо б ми зробили певні речі на початку липня, то могли б запобігти ескалації цього конфлікту в наступні наступні два-три місяці. Зараз, якщо порівняти ситуацію на початку липня з нинішньою, на початку вересня, то все набагато гірше, ніж було тоді", – вважає він.

Далі угорський прем’єр сказав, що його миротворча місія, "до речі, не закінчена". "Я працював над нею все літо, ми працюємо на міжнародному рівні. З'являться нові переконливі ініціативи, деякі з них можна буде побачити вже у вересні. Потрібно працювати над цим", – запевнив Орбан без жодних подробиць.

Як відомо, у межах "мирної місії" прем’єр Угорщини з’їздив до Москви та побалакав із Владіміром Путіним, ставши першим із квітня 2022 року європейським лідером, що завітав до кремлівського власника.

"Росіяни мають іншу стратегічну культуру, ніж Захід": Секретар РНБО прокоментував можливість переговорів з РФ

неділя, 8 вересень 2024, 16:27

Росія не готова до серйозних переговорів про мир, а Путін не прагне сідати за стіл переговорів. Таку думку висловив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Литвиненко в інтерв'ю французькому виданню Le Monde, передають Патріоти ...

Багато людей поранено: У Херсоні російський дрон скинув вибухівку на маршрутку

неділя, 8 вересень 2024, 16:15

У неділю, 8 вересня, російський дрон у Херсоні скинув вибухівку на маршрутку, внаслідок чого є потерпілі. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. "У Дніпровському районі Херсона шестеро людей постраждали ...