"Молчи, грусть, молчи...": США ввели санкції проти конструкторського бюро і провідних збройних підприємств Росії

Йдеться про порушення закону про нерозповсюдження [зброї масового знищення] щодо Ірану, Сирії та Північної Кореї (INKSNA).

Зенітні ракетно-гарматні комплекси «Панцир» на підприємстві конструкторського бюро приладобудування ім. академіка А.Г. Шипунова (Фото: Сергій Фадеічев / ТАСС)
Держдепартамент США ввів санкції стосовно двох російських підприємств і військового навчального центру з Гатчини за порушення американського законодавства про нерозповсюдження зброї масового знищення Ірану, КНДР і Сирії. Відомство розмістило відповідний документ на сайті Федерального реєстру, зазначають Патріоти України.
У чорному списку фігурує навчальний центр зенітних ракетних військ в Гатчині, Тульська конструкторське бюро приладобудування і московський завод «Авангард».
INKSNA забороняє країнам поставляти в Іран, Північну Корею та Сирію товари, послуги та технології, які перераховуються в міжнародних «контрольних списках» (наприклад, в Конвенції по забороні хімічної зброї та інших подібних). Також забороняється співробітництво, яке призведе до стимулювання в цих країни програм розробки зброї масового ураження або балістичних ракет.
Влада США забороняє власним відомствам вступати в які б то не було відносини (будь то придбання товарів і послуг або видача ліцензій на покупку товарів) з цими компаніями. Також скасовуються всі угоди з постачання цим компаніям оборонних товарів і послуг.

Санкції вводяться терміном на два роки з можливістю продовження. Конкретні угоди, за які вони введені, не розкриваються.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...