Молдова може позбавити громадянства осіб, які підуть воювати за Росію проти України

Молдова може позбавити громадянства людей, які поїдуть воювати на боці Росії в Україну після призову, оскільки вони також мають російські паспорти. Про це у понеділок, 26 вересня, заявила президентка Мая Санду, пише Reuters, передають Патріоти України.

Минулого тижня Росія розпочала часткову мобілізацію, щоб посилити свої війська в Україні. Санду сказала, що існує ризик того, що деякі із 200 тисяч жителів Придністров’я, які мають подвійне громадянство – Молдови та Росії, – можуть бути призвані до російської армії.

"Щоб цього не сталося, ми аналізуємо можливість застосування процесу позбавлення громадянства Молдови для тих людей з російськими паспортами, які воюють на боці агресора. Ми також розглядаємо можливість посилення покарання для громадян Молдови (без російських паспортів - ред.), які перебувають у лавах збройних сил агресора", - сказала Санду. За її словами, Молдова проводить консультації з Москвою, щоб запобігти випадкам призову своїх громадян.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...