Молився за мир, а не за перемогу: У РПЦ позбавили сану священника

Московський міський єпархіальний суд Російської православної церкви (РПЦ) позбавив сану клірика храму апостола Андрія Первозванного ієрея Іоанна Коваля. Причиною такого рішення стало те, що під час богослужінь він молився не про перемогу країни-агресора Росії у війні проти України, як було наказано, а про мир. Про це повідомив Telegram канал SOTA, передають Патріоти України.

У лютому російський патріарх Кирило своїм указом заборонив клірику служіння. Зазначається, що в "Молитві про святу Русь", у примусовому порядку поширеній у єпархіях РПЦ, Коваль замість слів "повстань, Боже, на допомогу людям Твоїм і подай нам силою Твоєю перемогу" вимовляв "повстань, Боже, на допомогу людям Твоїм і подай нам силою Твоєю мир".

У церковному суді пояснили, що ухвалили рішення про позбавлення сану на підставі 25-го правила Святих апостолів, яке забороняє клятвозлочин. Під ним у РПЦ мають на увазі відмову від беззаперечного виконання наказів.

Рішення про позбавлення сану тепер має ухвалити Кирило, проте церковний суд повністю підконтрольний йому. Варто зазначити, що брати до рук зброю та брати участь у бойових діях православним священникам суворо заборонено – але, як бачимо, лише не російським. Вони вчать дітей вбивати, разом з окупантами їздять по "гарячих точках", а тепер зосередилися на війні проти України. Тут вони не просто моляться, а підносять снаряди окупантам і самі обстрілюють українських воїнів.

Про мотивацію

неділя, 19 травень 2024, 0:45

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...

"Ми готові до з'ясування відносин на полі бою": Лавров очікує ворожнечу з Європою "на покоління"

субота, 18 травень 2024, 23:16

Європа як партнер для Росії не актуальна як мінімум на одне покоління. Таку заяву зробив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров у суботу, 18 травня, передають Патріоти України. "Дмитро Віталійович Тренін (російський політолог – ред.) в одній зі св...