Момент вибуху дрона біля "Москва-Сіті" потрапив на відео - на місце викликали спецслужби

У центрі російської столиці темного ранку 18 серпня вже вкотре пролунав вибух біля бізнес-центру "Москва-Сіті". Його нібито "атакував український дрон" - після яскравого спалаху в небо над вежами здійнявся стовп диму, передають Патріоти України.

Влада держави-терориста стверджує, що то були уламки "збито" безпілотника, які попадали на дах "Експоцентру" – без постраждалих і майже без руйнувань. А вже на світанку до місця НП з’їхалися спецслужби.

Нагадаємо, що вибух у Москві пролунав близько 04:00 п’ятниці. Пропагандисти заявили про "атаку БПЛА", спершу стверджуючи, що їх було кілька і один точно вдарив по "Експоцентру" на Червонопресненській набережній біля "Москва-Сіті".

Водночас російські моніторингові канали писали, що від удару лише частково обвалилася зовнішня стіна в одному з павільйонів на площі до 30 кв. м.

Мер Москви Сергій Собянін запевнив, що насправді безпілотник був один і його, коли той пролітав над містом, "знищили сили російської ППО". Він переконував, що яскравий і гучний вибух біля "Москва-Сіті" – то лише результати падіння уламків БПЛА в зоні "Експоцентру", які "значних руйнувань будівлі не завдали".

Про це стверджувало й міноборони РФ, звинувачуючи в "атаці БПЛА" Україну. Відомство переконувало росіян, мовляв, дрон було уражено системою ППО і він впав у районі Червонопресненської набережної, а "жертв і загорянь немає".

Проте вже на світанку пропагандистські Telegram-канали почали писати, що на місце НП зігнали російську поліцію та спецслужби. Зокрема, до "Експоценту", біля восьмого павільйону якого начебто лежали уламки БПЛА, приїхав Слідчий комітет РФ.

Тільки одна причина: Сікорський розповів, коли Польща буде збивати російські ракети над Україною

неділя, 8 вересень 2024, 6:59

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що Польща має законне право збивати російські ракети, якщо вони становлять загрозу для українських атомних електростанцій. Про це він повідомив у інтерв'ю ВВС, передають Патріоти України. Від...

"Ми не можемо поводитись як росіяни, але...": Україна обмежує привілеї російських військовополонених - Лубінець

неділя, 8 вересень 2024, 6:41

У полонених російських окупантів більше немає права здійснювати телефонні дзвінки з України. Про це в ефірі телемарафону повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України. . Він наголосив, що наразі в Укр...