Моральне розкладення Гутерріша: Генсеку ООН заборонено зустрічатися з особами, які мають ордер на арешт МКС,- посол Кислиця

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця зазначив, що візит генерального секретаря організації Антоніу Гутерріша до Росії та зустріч з диктатором РФ Володимиром Путіним суперечать лінії ООН щодо підтримки роботи Міжнародного кримінального суду. Про це дипломат написав на своїй сторінці у соцмережі Х, передають Патріоти України.

Кислиця наголосив, що генсеку ООН заборонено зустрічатися із особами, які мають ордер на арешт МКС.

Дипломат нагадав про керівні рекомендації щодо потенційних зустрічей між представниками секретаріату ООН та особами, щодо яких Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт, які свого часу затвердив попередник Гутерріша - Пан Гі Мун.

"У 2013 році Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун видав керівні вказівки, що регулюють будь-яку потенційну зустріч між представником секретаріату ООН та особою, щодо якої видано ордер на арешт МКС",- заявив постпред України в ООН.

Як зауважив Кислиця, відповідно до керівних вказівок, генсек та його заступники можуть час від часу вступати в прямий контакт з такою особою лише "з метою вирішення фундаментальних питань", що впливають на здатність ООН та її різних підрозділів, програм і фондів здійснювати свій мандат у відповідній країні, у тому числі з життєво важливих питань безпеки".

Ордер на арешт Путіна

17 березня 2023 ркоу Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна та уповноваженої з прав дитини при президенті РФ Марії Львової-Бєлової.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...