Морально застарілі "Калаші" більше не потрібні: Литва купує для своєї армії ще більше автоматичних німецьких гвинтівок

Литва купує додаткову кількість автоматичних гвинтівок G-36

Пресслужба Міністерства оборони Литви 30 вересня повідомила, що Агентство оборонних ресурсів при Міністерстві національної оборони та німецька компанія Heckler & Koch GmbH підписали угоду про закупівлю додаткових автоматичних гвинтівок G-36, зазначають Патріоти України.

Нова партія автоматичних гвинтівок G-36 буде виготовлена та поставлена Збройним силам Литви у 2022-2023 роках.

«Ми продовжуємо надавати литовським солдатам сучасну та надійну зброю, а технічні та тактичні особливості автоматичної гвинтівки G-36 задовольняють потреби Збройних сил Литви та забезпечують надійне використання зброї в різних умовах, як для національних так і міжнародних військових операціях», – сказав міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Загальна вартість контракту становить близько 19 мільйонів євро (без ПДВ).

Армія Литви передасть прикордонній службі 200 автоматів G36. Литовські військовослужбовці. Фото: Міноборони Литви

Ця зброя докуповується для підтримки наявних можливостей Збройних сил Литви та подальшого розвитку, а також для відмови від досі використовуваних, функціонально та морально застарілих систем стрілецької зброї.

В даний час основною стрілецькою зброєю Збройних сил Литви є автоматична гвинтівка G-36 калібру 5,56х45 мм виробництва німецької компанії Heckler & Koch GmbH.

Литва підписала угоду про придбання G-36 у 2007 році, з першими поставками у 2009 році. У 2016 році Міністерство оборони Литви замовило додаткову партію німецьких автоматів.

Першими зразками стрілецької зброї у Збройних силах Литви були автомати Калашникова отриманих від Німеччини. Потім на озброєння надходили гвинтівки M14 від США за програмою військової допомоги, їх кількість називається у 40 тисяч.

Задля посилення спроможностей підрозділів прикордонників Литви влітку Міністерство національної оборони Литовської Республіки передало співробітникам Служби охорони державного кордону 200 автоматів G-36.

Таке рішення було прийнято з метою забезпечення безпеки на литовсько-білоруському кордоні за рахунок оснащення сучасним озброєнням.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....