Моравецький запустив "виробничий маятник" для артилерії ЗСУ, - Польське радіо

Уряд Польщі вирішив прискорити виробництво артилерійських боєприпасів для посилення власного сектору оборони, а також для відправки військової допомоги Україні. Відповідне рішення Варшава прийняла на рівні Національної програми в четвер, 29 березня. Про це повідомляє Польське радіо, передають Патріоти України.

Йдеться про прискорення темпів виробництва боєприпасів калібру 155 або 120 мм. Нову Національну програму закликав підтримати як приватні, так і Державні підприємства з виробництва зброї прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

За його словами, така співпраця вигідна польським заводам, оскільки артилерійські снаряди легко продаються, а попит на них в рази перевищує виробничі потужності Франції, Німеччини або інших країн ЄС.

Чиновник анонсував, що уряд має намір звернутися до польського Фонду розвитку та взяти участь у розробці інвестиційних проектів, щоб на загальнонаціональному рівні підтримати виробництво боєприпасів.

За даними Укрінформ, Моравецький пообіцяв фінансування з бюджету на рівні до $870 млн. Також він вказав, що всього Польща планує замовити у підприємств не менше 800 000 снарядів на суму близько $2,8 млрд.

Кількість постраждалих внаслідок обстрілу Харкова зросла, пошкоджено 20 будинків в центрі міста (відео)

неділя, 5 травень 2024, 23:03

Кількість постраждалих внаслідок удару російських окупантів по центральній частині Харкова 5 травня виросла до 15 осіб. Про це проінформувала у Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. "Станом на зараз кількість травмованих ...

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...