Мордор бряцає зроєю на корднонах України: У Південному окрузі РФ стартували маневри з залученням сотень танків, кораблів ВМС ЧФ, Азовської та Капійської флотилій (відео)

Південний військовий округ (Южный военный округ – рос.) проходить біля кордону з материковою Україною, сюди ж підпорядковані війська на окупованих територіях України.

У Південному окрузі РФ стартували навчання з залученням Т-62МВ

810

Росія проводить навчання на території Південного військового округу (ПдВО) за участі сотень одиниць озброєння, включно з танками Т-62МВ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Росії. У заході беруть участь сили Чорноморського флоту і Каспійської флотилії, які відпрацюють завдання в акваторіях обох морів.

Одним із завдань навчання стане перевірка готовності військ на Південно-Західному стратегічному напрямку.

Військові округи Російської Федерації (без окупованого Криму)

Навчання проводяться під керівництвом командувача військами генерала армії Олександра Дворнікова.

Також візьмуть участь підрозділи військових баз ПдВО дислокованих у Вірменії та на окупованій території Грузії в Абхазії, Південній Осетії.

«В рамках навчань окремі військові частини й підрозділи ПдВО відпрацюють практичні дії на полігонах в ході двосторонніх полкових і батальйонних тактичних навчань», – повідомили військові РФ.

Всього до участі в навчаннях з об’єднаннями й з’єднаннями ПдВО планується залучити до 350 одиниць озброєння і військової техніки.

Одним з типів цих одиниць військової техніки стали танки Т-62МВ.

В серпні 2018 року під час навчань «Восток-2018» російські військові зняли щонайменше кількадесят Т-62М та Т-62МВ зі зберігання на базах.

Танк у 1962 році був прийнятий на озброєння Радянської армії під позначенням Т-62А «Об’єкт 165». Модернізований варіант танка Т-62 з комплексом керованого озброєння «Шексна» отримав позначення Т-62М. Модернізований варіант танка Т-62М з встановленим навісний динамічним захистом і без додаткового броньованого захисту башти, і корпусу отримав позначення Т-62МВ.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...