Мордор як останній прихісток негідників: Оточення Лукашенка вело переговори з Кремлем про втечу до Росії, - Bloomberg

Оточення Лукашенка цікавить можливість втечі в разі, якщо їхній лідер буде відсторонений від влади.

Оточення президента Білорусі Олександра Лукашенка вивчає можливості втечі до Росії. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела в Москві, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників агентства, поки Лукашенко каже, що не має планів залишати РБ, люди з його оточення зв’язуються зі своїми кремлівськими контактами. Оточення Лукашенка цікавить можливість втечі в разі, якщо їхній лідер буде відсторонений від влади.

Три джерела Bloomberg розповіли, що деякі чиновники в Кремлі побоюються, що Лукашенко не втримається на президентській посаді. Ще один співрозмовник зазначив, що деякі російські чиновники вважають жорстке придушення опозиції не конструктивним. При цьому вони не виключають, що така політика може допомогти Лукашенку в короткостроковій перспективі.

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...

У Франції призначили суд над "подружкою Путіна"

четвер, 28 березень 2024, 9:33

Колишнього кандидата від партії "Національне об'єднання" на президентських виборах у Франції Марін Ле Пен та її родичів звинувачують у розкраданні кількох мільйонів євро із фондів Євросоюзу. Про це у середу, 27 березня, нагадує Le Parisien. "Ле Пен пос...