Мордор підтверджує репутацію тюрми народів: На Росії прокурор вимагає чотирьох років колонії для сердобольної жінки за те, що та надіслала 82 долари зубожілій матері ув’язненого активіста

Прокуратура міста Уфа вимагає засудити жінку до чотирьох років позбавлення волі, бо та надіслала невелику суму грошей літній матері заарештованого опозиційного активіста, зазначають Патріоти України.

У грудні минулого року 59-річну Ільміру Бікбаєву звинуватили у фінансуванні екстремістської діяльності. Жінка провину не визнає, заявляючи, що надавала допомогу матері ув’язненого опозиціонера Айрата Дільмухаметова, в якої після арешту сина «залишилися незначні кошти для існування».

Загалом Бікбаєва надіслала матері опозиційного активіста близько 6000 рублів (82 долари) у вигляді декількох внесків.

Росфінмоніторинг вніс Бікбаєву в список екстремістів і терористів до винесення судового рішення.

Виступаючи в суді, жінка заявила про свою невинуватість і попросила виправдати її. Вирок оголосять 6 вересня.

Рік тому Центральний окружний військовий суд в Самарі засудив Айрата Дільмухаметова до дев’яти років колонії суворого режиму. Його звинуватили в закликах до порушення територіальної цілісності Росії, пропаганді тероризму, публічних закликах до здійснення екстремістської діяльності і її фінансування.

Російське правозахисне товариство «Меморіал» визнало Дільмухаметова політв’язнем. Сам він вважає себе жертвою політичного переслідування.

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...