Мордор повертається до своїх витоків: Уряд Росії висловився за відновлення системи ГУЛАГ 2.0

Марат Хуснуллін. Фото: Русская газета.

Уряд Росії висловився за відновлення системи ГУЛАГ 2.0 - нової системи трудових таборів за типом «сталінських», для залучення засуджених до робіт на державних і приватних будівництвах, повідомляють Патріоти України.

Практика залучення засуджених до будівництва об'єктів в РФ має право на існування, вважає віце-прем'єр Марат Хуснуллін. За його словами, це питання опрацьовується. «Ця практика працювала в Радянському Союзі, це не нова практика. У Радянському Союзі, дійсно, люди із легкими статтями в певних галузях могли працювати. Я вважаю, що ця практика має право на своє існування, ми цю тему відпрацьовуємо. Я вважаю, що це цілком можливий варіант», - сказав журналістам Хуснуллін після засідання колегії Мінбуду РФ.

Віце-прем'єр додав, що проблему з трудовими ресурсами на будівництвах в Росії також потрібно вирішувати за рахунок залучення працівників з країн СНД, мобілізації безробітних і перенавчання людей з інших спеціальностей. «Наприклад, у РЖД зараз не вистачає співробітників. Вони беруть частину своїх співробітників і відправляють будувати Східний полігон. Вони вміють працювати на інфраструктурі РЖД, тому проходять перенавчання і відправляються працювати туди, де це найбільш затребувано», - зазначив Хуснуллін.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...