Мордор розкручує маховик репресій: Російські окупанти арештували два десятки кримських татар, затриманих під час безпрецедентної "зачистки"

Карателі Путіна почали широко застосовувати проти мирних селищ Криму жорстку тактику антипартизанської боротьби відпрацьовану на буремному Кавказі

Київський районний суд Сімферополя в окупованому Криму арештував усіх затриманих під час обшуків кримських татар до 15 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на інформаційний ресурс "Кримський процес" у Faсebook.

"27 і 28 березня, Київський районний суд Сімферополя в закритому режимі обрав запобіжний захід всім 23-м затриманим Кримськотатарським активістам. Всі судові засідання проходили в закритому режимі. Рішення суду по всім фігурантам були ідентичні: Обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 15 травня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Затримані і взяті під варту: Шабан Умеров, Рустем Сейтхалілов, Різа Ізетов, Фарід Базаров, Джеміль Гафаров, Сейран Муртаза, Алім Карімов, Тофік Абдулгазіев, Білял Аділов, Меджіт Абдурахманов, Рустем Шейхаліев, Сейтвелі Сейтабдіев, Яшар Муєдінов, Ізет Абдулаєв, Асан Яніков, Енвер Аметов, Руслан Сулейманов, Акім Бекіров, Ерфан Осман, Сервет Газієв, Ремзі Бекіров, Осман Аріфмеметов і Владлен Абдулкадиров.

Місцезнаходження Едема Яячікова, який був відсутній вдома під час обшуку, до сих пір невідомо, його дружина Сусанна Яячікова подала заяву в поліцію про викрадення.

Ремзі Бекіров, Шабан Умеров, Різа Ізетов, Фарід Базаров і Руслан Сулейманов обвинувачуються за частиною 1 статті 205.5 КК РФ (організація діяльності Хізб ут-Тахрір), решта 20 чоловік, включно із зниклим Едемом Яячіковим, звинувачуються по 1 частини статті 205.5 (участь в організації Хізб ут-Тахрір).

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...