Мордор розправляє метастази: На виставці в окупованому Севастополі дітей навчали заряджати зброю, а дорослих агітували служити в російській армії (фоторепортаж)

У серці Севастополя на площі Нахімова влаштували військову виставку, приурочену до російського Дня прикордонника, який відзначається 28 травня, повідомляють Патріоти України з посиланням на Крим. Реалії.

Зокрема, на площі Нахімова розставили столи зі зброєю, військову техніку та намети. На столах організатори розмістили зразки технічного оснащення російських прикордонників і спецвійськ: прилад для дослідження документів "Корунд-МТВ", автономний портативний прилад для дослідження справжності банкнот, дактилоскопічний програмно-апаратний комплекс, ручний металошукач "Шахта-РП". Окремо розклали гідрокомбінезони, підводний світлодіодний прожектор, маски, поверхневі станції гідроакустичного зв'язку.

Для демонстрації зброї організатори виставили самозарядний малогабаритний пістолет ПСМ, пістолет "Вул", пістолет Макарова, модернізований автомат Калашникова, снайперську гвинтівку Драгунова з нічним прицілом, модернізований ручний гранатомет РГС-50М, а також ручний протитанковий гранатомет.

Севастопольцям також показали зброю часів Другої світової війни: карабін системи Мосіна 1938 року, німецьку самозарядну гвинтівку 1943 року G43, пістолет-кулемет Шпагіна 1941 року.

За спостереженнями кореспондента Крим. Реалії, подивитися виставку зібралося кілька сотень людей. Зброю дозволяли розглядати, брати в руки, а також влаштовувати з нею фотосесії. Дітям показували, як заряджати зброю і цілитися. Відвідувачі цілилися з гранатомета в пам'ятник Нахімову, в повітря та один в одного.

Навколо площі встановили автотехніку: снігоболотохід, мотоцикл часів Другої світової війни, мобільний прожекторний комплекс, КамАЗ "Бронекапсула", шестиколісний всюдихід, бронетранспортер.

На початку демонстраційного збройового ряду поставили агітаційні стенди із запрошеннями на службу до армії Росії та в навчальні заклади ФСБ. Як зазначає кореспондент Крим. Реалії, охочих отримати інформацію про роботу в ФСБ не спостерігалося.

По сусідству з виставкою розташувалася концертна сцена. Самодіяльні артисти співали пісні часів війни. Російські прикордонники-кінологи продемонстрували роботу зі службовими собаками.

Територію площі Нахімова огородили залізними турнікетами, туди пропускали через ворота металошукачів. Уздовж огорожі по периметру і на території площі стояли озброєні силовики. Учасники виставки та військові були без масок, карантинних обмежень не дотримувалися.

Пекін отримав сигнал: Експертка пояснила, чим США можуть тиснути на Китай

понеділок, 29 квітень 2024, 7:56

Сполучені Штати продовжують чинити тиск на Китай, щоб зберегти свою перевагу на геополітичній арені. За деякими даними, Вашингтон навіть розглядає можливість відрізання китайських банків від американського долара, передають Патріоти України. Своєю черг...

"Це перегорнута сторінка": Чалий спрогнозував, як може завершитися війна Росії з Україною

понеділок, 29 квітень 2024, 7:53

Дипломат Валерій Чалий вважає, що російсько-українська війна завершиться на умовах, які будуть досягнуті на полі бою. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Зараз і у 2022-му році Росія намагалась підірвати внутрішню си...