Мордор розправляє свої "пекельні крила" 15-річний росіянин відсидів 11 місяців у СІЗО за вибух будівлі ФСБ... у комп'ютерній грі

В місті Канськ Красноярського краю РФ випустили з СІЗО 15-річного Микиту Уварова, якого разом із друзями звинуватили в намірі підірвати будівлю ФСБ в популярній комп'ютерній грі, повідомляють Патріоти України з посиланням на Дождь.

Про кримінальну справу про виготовлення і зберігання вибухівки в Канську стало відомо в середині березня, її завели на Канських школярів Микиту Уварова, Дениса Михайленка та Богдана Андрєєва. За версією слідства, підлітки "об'єдналися в групу для подальшого спільного впровадження терористичної діяльності". Фігуранти хотіли побудувати і підірвати будівлю ФСБ у Minecraft.

Мати Микити, Анна Уварова розповіла, що точний статус її сина в цій кримінальній справі наразі невідомий - йому змінили запобіжний захід, але постанову суду сім'я зможе отримати тільки після травневих свят.

"Звичайно, розголос вплинув, я думаю, і допоміг. Багато людей стали нас підтримувати, Микиті багато людей писали листи в СІЗО, посилки надсилали, книги, і мене підтримували. Все завдяки розголосу, звичайно. Сподіваємося також на результат справи, може, це вплине", - повідомила Уварова.

Вона розповіла, що останні півтора місяці Микита сидів у камері один. Найчастіше в камері було, крім нього, 1-2 особи. "Знаю, що хлопчик, який із ним довго сидів, можна сказати, від самого початку, сидів за вбивство людини, ось теж його ровесник. Як годували там - йому не подобалося, чесно скажу, він там і не їв. Все, що я приносила, все, що в магазині купувала - цим харчувався. Знаю, що Денис мамі говорив, що дуже холодно спати вночі, ковдри там тоненькі", - додала Уварова. Також вона розповіла, що іншому фігуранту цієї справи, Денису Михайленку, запобіжний захід не змінювали, і він залишився під вартою.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...