Морські диверсанти України взяли на абордаж британський есмінець (фотофакти)

Оператори-розвідники 73 морського центру спеціальних операцій імені кошового отамана Антіна Головатого провели спільні навчання разом з колегами країн НАТО на есмінці "Dragon" Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Під час навчань українські військові відпрацьовували абордажні дії на есмінці, захід на борт, ведення ближнього бою та зачистку судна. Спільні навчання проводяться в рамках навчально-тренувальної операції "ОРБІТАЛ": "Розбудова партнерства - Україна".

Есмінець Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії "Dragon" прибув до Одеського морського порту в рамках дружнього візиту 7 жовтня. До плану візиту входить проведення протокольної зустрічі між делегаціями ВМС ЗС України двох країн та спільні корабельні тренування на борту британського есмінця.

Американські катери, які мають надійти до складу українського флоту, планують оснастити протикорабельними ракетними комплексами малої дальності типу ВGM-176В Griffin. Додатково на катерах планується встановлення систем управління та самонаведення ракет на цілі.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...