Моська тявкає на слона... то хвіст підбере, то завиляє: Глава Радбезу РФ "чекіст" Патрушев боязко пригрозив Сполученим Штатам і зразу поспішив поновити дружні стосунки

Секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев вважає, що якщо США будуть створювати "важкі дні" у відносинах з Росією, вони матимуть відповідати за це, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

"Раз они предрекают, значит, они и планируют. А если планируют, то могут и реализовать", - сказав секретар РБ РФ журналістам у середу.

"Но тогда и будут нести ответственность за те действия, которые они могут совершить", - зазначив Патрушев.

Він заявив журналістам про це, коментуючи слова радника американського президента з нацбезпеки Джейка Саллівана.

Патрушев також зазначив, що Росія не скоювала і не планує ворожих дій проти США.

"Мы настроены на конструктивное сотрудничество, которое бы учитывало интересы каждой из сторон, было бы равноправным", - заявив силовик Путіна.

За словами секретаря Радбезу РФ, Росія зацікавлена у співпраці з США з питань безпеки в космосі. Ця тема обговорювалася в ході телефонних переговорів з Салліваном, сказав Патрушев журналістам.

22 березня Салліван заявив телеканалу MSNBC, що відносини США і РФ, схоже, вступають у важку фазу. "Ми вважаємо, що у нас будуть важкі дні з Росією, тому що є питання, з яких ми принциповим чином не згодні, і є дії, на які нам треба відповідати силою", - наводяться слова радника на сторінці MSNBC в твіттері.

Салліван повторив, що відносини між двома державами простими не будуть, і США доведеться мати справу з "серйозними викликами" і виступати на захист своїх інтересів.

У той же час радник додав, що тим не менш, є галузі, в яких США і РФ можуть працювати в "стабільному та передбачуваному ключі" на благо обох країн. У цьому контексті він згадав контроль над ядерними озброєннями.


До парламенту Канади внесли законопроєкт про прискорення військової допомоги Україні

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:31

У Канаді планують на законодавчому рівні спростити процес передачі Україні військової допомоги для боротьби із російським повномасштабним вторгненням. У нижній палаті парламенту країни зареєстрували відповідний законопроєкт. Ініціатором документа став ...

Переговорну позицію, яку виробить саміт миру у Швейцарії, передадуть Росії - прессекретар Зеленського

п’ятниця, 3 травень 2024, 23:17

Саміт миру, який відбудеться у червні у Швейцарії, виробить спільну переговорну позицію, яку передадуть Росії. Про це прессекретар президента України Володимира Зеленського Сергій Никифоров заявив 3 травня "Німецькій хвилі", передають Патріоти України....