"Москіти" в комірі: Малюк розповів про роботу агентів СБУ на окупованих територіях

Голова Служби безпеки України Василь Малюк розповів більше про діяльність СБУ в Херсоні після деокупації. Відповідний коментар він дав журналісту Дмитру Комарову, передають Патріоти України.

«Хтось не встиг втекти, когось не встигли росіяни забрати, а хтось не встиг зрозуміти рівень професіоналізму нашого документування, коли в нас були вже повні томи матеріалів, а вони залишились на місці, розуміючи, що ворог відійшов», - зауважив він.

Мовляв, серед них були і колишні поліціянти, і колишні співробітники, і ті, хто формував псевдооргани держбезпеки, і псевдоправоохоронні ворожі.

«Нам вдалося їх затримати, оголосити відповідні підозри. Сьогодні ці особи перебувають під вартою, дають відповідні свідчення. Зрозуміло, що хтось надалі залучений у наших контррозвідувальних іграх», - додав Малюк. Також активно документувався ворожий псевдореферендум, де вони намагалися легітимізувати триколор.

«В день початку псевдореферендуму в них була заготовлена явка, результати і так далі. Вони навіть не розуміють того, що це в нас у матеріалах проваджень саме тому, що вдало використовуються всі сучасні методи документування. У відповідні злочинні групи колаборантів і зрадників ми вводили наших конфідентів (агентів під прикриттям - ред.)», - зазначив Малюк.

У СБУ була низка персоналій, в яких "москіт" так званий у комірі - спеціальний пристрій, який здійснює аудіоконтроль. Представники спецслужб онлайн ці речі документували і долучали до матеріалів проваджень.

«Вони при цьому всьому розповідали - в нас така явка, в нас все добре - це все ширма, спроба легалізувати "ганчірку"-триколор на нашій території», - сказав очільник СБУ. Він переконаний, що українські «очі» на тимчасово окупованих територіях повсюди. «Звичайно. Через спеціальні технічні заходи ця робота здійснюється постійно», - резюмував він.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...