Московська дипломатія зазнала дошкульної невдачі: Морський суд ООН підтримав Україну у позові проти Росії, - Пристайко

Арбітражний суд в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію щодо розгляду позову України проти Російської Федерації. Про це написав глава Міністерства закордонних справ Вадим Пристайко, зазначають Патріоти України.

“Справа по морському праву рухається далі! Арбітражний суд в Гаазі підтвердив свою юрисдикцію розглядати позов України в частині Азовського моря і Керченської протоки, а також викрадення наших природних ресурсів”, – написав міністр.

Як повідомив член уряду, це стосується в першу чергу незаконного будівництва Російською Федерацією моста через Керченську протоку і незаконної зупинки суден, що прямують в українські порти в Маріуполі та Бердянську.

Зокрема, Київ зберігає шанс домогтися розгляду питання про крадіжку росіянами так званих “веж Бойка”.

Як повідомлялося раніше, 25 листопада 2018 року в Керченській протоці російські прикордонні кораблі атакували і захопили українські кораблі та екіпажі. У травні 2019 року Трибунал ООН по морському праву зобов’язав звільнити українських моряків. 7 вересня військовополонені моряки повернулися в Україну в рамках обміну ув’язненими з Росією.

18 листопада відбулася передача українській стороні затриманих кораблів.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...