Московська недоімперія відчула себе "голою": Україна завдала потужного удару по міфу про "непереможні "Кинджали", - Генштаб Естонії

Те, що ЗСУ можуть відбивати ракети "Кинджал", – це психологічний удар по Росії, і це змушує Кремль змінювати плани. Про це сказав заступник начальника Генерального штабу Естонії полковник Март Вендла, повідомляє ERR.ee.

Полковник Вендла вважає, що збиті "Кинджали" є доказом того, що Україна тепер "може захистити себе та свої важливі об'єкти від гіперзвукових ракет".

"Один із найбільших ефектів цього для Росії – психологічний. По міфу про цю зброю, яка була представлена як чудодійна і нестримна, завдано серйозного удару", – зазначає Вендла.

Крім того, вважає він, Росії доведеться переглянути свою здатність знищувати значущі цілі, оскільки Україна тепер може ефективно завадити цьому.

Водночас, вважає військовий, уразливість "Кинджалів" не спричинить суттєвого зниження здатності Росії доставляти тактичну ядерну зброю, оскільки "існують багато способів застосування ядерної зброї та її доставляння, і гіперзвукові ракети є лише одним із них".

Полковник Вендла також прокоментував повідомлення про репресії щодо розробників "Кинджалів". На його думку, найімовірніше, йде пошук цапів-відбувайлів для виправдання невдачі, і це демонструє фрустрацію Кремля.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...