Московська церква пішла жалітися в ООН на "релігійну дискримінацію"

Предстоятель Української православної церкви (УПЦ) митрополит Київський та всієї України Онуфрій уже добре розуміє, що може позбавитись усіх своїх чинів. Адже незабаром діяльність РПЦ в Україні може бути заборонена. Тож митрополит вирішив терміново поскаржитись на релігійну дискримінацію та українську владу генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу, його заступниці пані Аміні Дж. Мохаммед та радниці ООН з питань запобігання геноциду Пані Еліс Вайріму Ндеріту, інформують Патріоти України.

Митрополит думає, що ООН має терміново «відкрити очі», і дізнатись про «антицерковні законопроекти, про застосування персональних санкцій до релігійних діячів УПЦ, а також про протизаконну діяльність органів місцевого самоврядування», – йдеться у повідомленні на Telegram-каналі УПЦ.

Предстоятель УПЦ прямо звинуватив українську владу у грубому порушенні права на свободу совісті та віросповідання в Україні, яке полягає в порушенні прав та дискримінації православних християн Української Православної Церкви (УПЦ).

Він також закликав очільника ОНН «вжиття всіх необхідних заходів, спрямованих на протидію розпалюванню релігійної ворожнечі» та «дискримінації віруючих громадян України та релігійних організацій УПЦ», а також попросив ООН напрацювати «рекомендації» та спрямувати їх уряду України.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...